Z​o haal je het beste uit jezelf en voorkom je een burn-out!

Je staat aan het begin van je carrière 

en je wilt graag een duurzame bijdrage leveren

 in een organisaties die past bij jou en jouw wensen .Zijn dit ook jouw vragen?

Hoe ontwikkel ik mezelf?

Ik wil graag groeien zowel in mijn werk al privé, maar mijn leven is ook wel vol en druk. Hoe vind ik de tijd en maak ik daar ruimte voor? Hoe pak ik dat aan? Kan ik dat zelf? Waar begin ik?


Hoe stuur ik mezelf aan?

Ik wil graag veel vrijheid en autonomie in mijn werk, maar dat is wel weer lastig, want dan is alles mogelijk en verlies ik mezelf in alle mogelijkheden. Ik heb ook wel behoefte aan richting en focus.


Hoe werk ik vanuit mijn kracht?

Ik heb het gevoel dat er meer in me zit dan eruit komt. Ik wil graag leven en werken vanuit mijn volledige potentieel, maar hoe kom ik daar bij? Hoe zet ik dat in? Soms voel ik me ook wel onzeker.


Hoe maak ik keuzes die passen bij mij?

Er zijn zoveel keuzes te maken: van welke baan krijg ik nou echt energie? Moet ik mijn droom volgen of toch maar voor zekerheid gaan? Hoe weet ik nou wat ik echt wil en of ik de juiste keuzes maak?


Hoe weet ik wie ik eigenlijk echt ben?

Ik doe veel en kan veel, net als iedereen om me heen. Ik vervul allerlei rollen, maar weet ik daarmee ook wie ik echt ben? Wat maakt mij nou uniek? Hoe kom ik mijn echte zelf op het spoort?


Hoe blijf ik uit die burn-out?

Ik ben ambitieus en leg de lat hoog. Dat levert mooie dingen op, maar ik voel ook wel de druk om te moeten presteren. En ja, die burn-out voelt ook wel als een dreigend monster. Hoe creëer ik een goede balans tussen werk en ontspanning?


Hoe haal je het beste uit jezelf?

Het aantal burn-outs en mensen met stressklachten is hoog onder millennials. In de groep 25-35 jaar heeft 16,6% van de werknemers burn-out klachten, zo blijkt uit de cijfers van het CBS. En dat is onder geen enkele ander leeftijdsgroep zo hoog.


Vaak wordt gedacht dat de oorzaak ligt in de omstandigheden: grote werkdruk, tijdelijke contracten, maar het zijn niet de omstandigheden die bepalen hoe jij je voelt, maar hoe jij reageert op die omstandigheden.


De sleutel hiervoor is: zelfinzicht!


Zelfinzicht is de basis

voor een

succesvol en betekenisvol leven!


Als jij onvoldoende zicht hebt op wie jij (echt) bent, is de kans groot dat er onbewust veel energie wie jij (echt) bent, is de kans groot dat er onbewust veel energie weglekt naar het in stand houden van automatische patronen.

Je voert niet zelf de regie. Je maakt niet de keuzes die je eigenlijk zou willen of moeten maken.


Alleen als je jezelf goed kent,

haal je het beste uit jezelf!

​​​​

Als jij weet wie je bent en kunt accepteren wie je bent, kun je veel dichter bij jezelf lijven en kun je vanuit rust de juiste keuzes maken. Zo kan je je volledige potentieel helemaal benutten en kun je meer van betekenis zijn.


Als je weet wie je echt bent,

kun je ook loslaten wie je denkt te moeten zijn

en dat gééft energie!


​​​​

​​Maar ja, hoe doe je dat?

Er zijn ook zoveel ballen in de lucht te houden. Er moet zoveel en er is altijd tijd te kort.

Ontspannen en eens even niets doen is geen optie, laat staan dat ik tijd heb voor persoonlijke ontwikkeling, terwijl ik dat wel heel belangrijk vind.


Het kost me al zoveel tijd en energie om alles goed te combineren: werk, partner, kinderen, vrienden, familie, hobby’s.


En ja, wat ook niet helpt is steeds naar anderen kijken en me daarmee vergelijken. Dat is zo’n beetje mijn tweede natuur geworden. Ook al weet ik dat het niet zo is, ik kan mezelf gek maken door te denken dat iedereen het allemaal op orde heeft, behalve ik en dan vraag ik me af: hoe doet iedereen wat mij niet lijkt te lukken?


Hoe wil je dat je leven er over een of twee jaar uitziet?

Bedenk hoe jouw leven er uitziet over een of twee jaar als je door blijft hollen en niet weet waarheen je holt.


Bedenk ook hoe je wél wil dat je leven eruit ziet over een jaar:


 • Je weet wat je wilt en daar ga je voor?
 • Je staat zelf aan je eigen stuur?
 • Je weet wie je echt bent?
 • Je hebt je innerlijke saboteurs ontmaskerd?
 • Je hebt grip op je energielek?

Dan is er nu voor jou deze online training!

Als je het gevoel hebt dat de tijd rijp is voor meer regie, dan kan deze training een mooie eerste stap zijn.


In deze training ga je op zoek naar de gebruiksaanwijzing die je eigenlijk al bij je geboorte al had willen hebben.

 

Gebruiksaanwijzingen bij apparaten worden vaak alleen gebruikt als we er niet uitkomen, als het apparaat niet doet wat het moet doen of als we iets niet snappen.

 

Voor de meeste mensen werkt dat ook voor de menselijke gebruiksaanwijzing. We gaan pas een coach of een psycholoog zoeken als we vast zijn komen te zitten, als er problemen zijn, waardoor we moeten gaan sleutelen aan het ‘apparaat’.

 

Maar hoe fijn zou het zijn als je gewoon weet hoe je in elkaar steekt vóórdat er problemen komen?

 

Je hoeft namelijk niet ziek te zijn om beter te worden!

 

Aan de hand van de verschillende onderdelen van de gebruiksaanwijzing voor zelfinzicht, ga je in deze training op zoek naar hoe het werkt bij jou.


Als je weet hoe het werkt bij jou, hoe je in elkaar zit,

ben je veel beter in staat om zelf de regie te nemen over je leven

en houd je de burn-out buiten de deur!


Je gaat met behulp van het enneagram

op zoek naar

hoe het werkt bij jou


Het is best lastig om alles zelf uit het niets te bedenken. Daarom werk ik met een model waar je je aan kunt spiegelen. Dat model is het enneagram.


Het enneagram is een persoonlijkheidsmodel dat negen verschillende brillen biedt om naar dezelfde werkelijkheid te kijken. Wanneer je weet door welke van deze brillen jij kijkt, krijg je helder zicht op jezelf.


Ik krijg nogal eens de vraag: ‘Dat enneagram, dat vind ik maar niks, het zet je vast in een hokje. Iedereen is toch uniek?’ Een begrijpelijke reactie. Ik heb dat ook gedacht, totdat ik zag door welke bril ík kijk. Het enneagram zet mij niet vast in een hokje, maar het enneagram laat mij zien in welk hokje ik vastzit. Het maakt inzichtelijk waarom ik steeds tegen dezelfde dingen aanloop, in mezelf en in relatie met anderen. Door deze bewustwording nodigt het enneagram mij juist uit om die patronen te doorbreken en dus uit mijn hokje te komen. Dit versterkt mijn authenticiteit, want inderdaad: iedereen is uniek!


In deze training ga je onderzoeken welk van de negen typen jouw type is.


Wat levert het weten van je type je op?


Als je je type weet, dan ...

 • weet je waarom je de dingen doet zoals je ze doet
 • ligt er een plattegrond klaar van hoe jij jezelf kunt ontwikkelen
 • heb je zicht op je energielek
 • herken je je automatische gedragspatronen
 • weet je wat je rode knoppen zijn
 • snap je waarom je voor bepaald gedrag allergisch bent
 • heb je de sleutel in handen om persoonlijk te groeien

En dat geeft ..

 • rust en ruimte
 • meer zelfvertrouwen
 • tevreden kunnen zijn met jezelf
 • verdieping in relaties


Wat heeft het ontdekken van je enneagramtype anderen opgeleverd?


‘Het enneagram helpt mij om beter naar andere mensen te kijken, maar zeker ook om met humor naar mijn eigen gekkigheid te kijken.’

ZINDZI DE GRAAF‘Het gaf veel herkenning en inzicht in mezelf, maar ook een soort acceptatie: prima, zo zit ik dus in elkaar, naast het besef dat iedereen dus echt anders is.’

FRANCIS HEUNKS‘In het begin vond ik het wel schokkend en heftig: je komt jezelf tegen, maar ook wel weer plezierig, want het geeft handvatten om ermee aan de slag te gaan. Uiteindelijk ben ik heel blij want het heeft me veel bewustwording gebracht en ook rust.’

INGRID SCHOEN‘Alsof er iemand over mijn schouder meelas toen ik het allemaal las: een en al herkenning, dit is precies wat er in mijn hart en hoofd gebeurt.‘

ROB TIMMERMAN‘Het gaf me houvast om mijn patronen en valkuilen te weten. De grote ontdekking was dat het patronen waren en die kun je dus veranderen. Ik ben dat niet zelf.’

CHARLOTTE KRULS‘Ik begrijp beter waarom ik bepaalde standpunten/drijfveren heb en waarom ik handel in bepaalde situaties. Ook weet ik beter dat het ‘niet erg’ is om zo te zijn. Ik zie nu ook beter wat mijn ontwikkelpunten zijn. Het helpt me in mijn ontwikkeling als persoon, privé en zakelijk.’ 

LENNEKE VAN DER MOLEN

Wanneer is deze training iets voor jou?

Deze training is voor de millennial op de werkvloer die:

 • het belang ziet van persoonlijke ontwikkeling als basis voor een succesvol en betekenisvol leven
 • nieuwsgierig is naar wat er allemaal te ontdekken valt bij zichzelf en daar plezier aan beleeft
 • in staat is om aan zelfreflectie te doen
 •  ook bereid is om te kijken naar de min der leuke kanten van zichzelf
 • open staat voor feedback
 • het commitment met zichzelf aan wil gaan om acties te ondernemen buiten de veilige comfortzone

Dus: voor jou als jij het beste uit jezelf wilt halen!

Extra:

Waaier ‘Ontdek jezelf en elkaar met behulp van het enneagram’

Bij deze online training ontvang je de waaier ‘Ontdek jezelf en elkaar met behulp van het enneagram’. Deze ontvang je meteen na inschrijving.

foto


Deze waaier bestaat uit twintig kaarten, met twintig thema’s die je tegenkomt op de werkvloer. Op de voorkant staat per thema de informatie over alle negen typen. Op de achterkant staan vragen, adviezen of suggesties om mee aan de slag te gaan. Deze informatie kun je gebruiken als aanzet tot persoonlijke reflectie om jezelf professioneel te ontwikkelen.Onderdelen van de training:

De Aanknop

Wat zet jou aan? Wat drijft jou?

Waarschuwing

Wat moet je vooral niet doen bij jou?

De Aanknop

Wat zet jou aan? Wat drijft jou?

De Aanknop

Wat zet jou aan? Wat drijft jou?

Beschrijving

Wat zijn jouw kwaliteiten?

Titel module

Korte omschrijving, wat gaat je cursist leren?

John Doe

UI/UX Designer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.


Denk je nu...

Is dit niet veel te moeilijk voor mij?

Wat heb ik nodig om online mee te doen?

Hoeveel tijd zal ik kwijt zijn aan deze online training?

Basic

Simple, fast and effective flexible move

$

99.99

/mo

 • Working time 24/7 all days
 • Free Tea & Coffee
 • Max 15 team members
 • Superfast wifi
 • Free Kitchen
Private

Simple, fast and effective flexible move

$

299.99

/mo

 • Working time 24/7 all days
 • Free Tea & Coffee
 • Max 15 team members
 • Superfast wifi
 • Free Kitchen